edereen die weleens een scroppino heeft gedronken, weet hoe lekker deze cocktail is.
Of het nu tussendoor komt tijdens een gezellig diner – of als dessert op een warme zomeravond. Als aperitief, tussendoor als een spoom, of als nagerecht, scroppino is altijd lekker. Maar als dessert is het is echt mijn favoriet.
Zelf maken lijkt ingewikkelder dan het is. Als je dit recept volgt lukt het jou ook om een echte italiaanse scroppino te maken. Het is namelijk helemaal niet moeilijk. Je moet het alleen wel direct serveren.
Het klassieke ‘sgroppino’ (zoals de Italianen zeggen) heeft zoals de meeste succesnummers uit de Italiaanse keuken, een behoorlijk korte ingrediëntenlijst. Het is echter wel belangrijk dat de ingrediënten die je gebruikt van de beste kwaliteit zijn.
In sommige scroppino recepten zit geen limoncello, maar ik vind dat erg lekker. Heb je dat toevallig niet in huis? Verdubbel dan de hoeveelheid wodka.