Scroppinio

Scroppinio

edereen die weleens een scroppino heeft gedronken, weet hoe lekker deze cocktail is.​

Of het nu tussendoor komt tijdens een gezellig diner – of als dessert op een warme zomeravond. Als aperitief, tussendoor als een spoom, of als nagerecht, scroppino is altijd lekker. Maar als dessert is het is echt mijn favoriet.

Zelf maken lijkt ingewikkelder dan het is. Als je dit recept volgt lukt het jou ook om een echte italiaanse scroppino te maken. Het is namelijk helemaal niet moeilijk. Je moet het alleen wel direct serveren.

Het klassieke ‘sgroppino’ (zoals de Italianen zeggen) heeft zoals de meeste succesnummers uit de Italiaanse keuken, een behoorlijk korte ingrediëntenlijst. Het is echter wel belangrijk dat de ingrediënten die je gebruikt van de beste kwaliteit zijn.

In sommige scroppino recepten zit geen limoncello, maar ik vind dat erg lekker. Heb je dat toevallig niet in huis? Verdubbel dan de hoeveelheid wodka.

Recept | Klassieke Italiaanse Scroppino

Cocktail | 1 persoon
Ingrediënten
  • 100 gram citroensorbetijs
  • 50 ml koude droge prosecco
  • 15 ml vodka uit de vriezer
  • 15 ml Limoncello uit de vriezer

 

Hoe maak je scroppino?

Om de lekkerste scroppino te maken, gebruik je drank die ijs- en ijskoud is. Steek de wodka en de limoncello vóór je begint in de vriezer. Het beste een uurtje van tevoren. Prosecco kun je in de koelkast zetten tot gebruik, wanneer je die iets te lang in de vriezer legt ontploft die… #ikspreekuitervaring

Het is ook zeker geen gek idee om je glazen – en dat hoeven echt niet persé flutes te zijn – 10 minuten in de vriezer te chillen.

Aan de slag met de scroppino!

Stap 1

Schep je ijs in een grote mengkom. Wacht misschien een minuut of wat tot het iets handzamer is. Klop het ijs met een hand of elektrische garde – luchtig en schuimig.

Stap 2

Voeg één voor één de andere ingrediënten toe en eindig met de prosecco. Werk vlug tot een egaal schuimig geheel.

Stap 3

Schenk in je gekoelde glazen en maak af met een mooie decoratie. Misschien een takje munt, schijfje fruit of takje rozemarijn.

Serveer direct en geniet!

 

 

Terug naar blog