Kaiserschmarn

Kaiserschmarn

Het lekkerste gerecht op de piste kun je ook gemakkelijk thuis maken!

Kaiserschmarrn is een soort luchtige pannenkoek die je in stukjes breekt en licht krokant bakt. Fluffy en crispy tegelijk. Dat effect krijg je door de pannenkoekstukjes na het breken nog even kort te bakken in wat roomboter.

Dit heb je nodig:

  • 3 eieren
  • suiker 25 g
  • vanillesuiker 1 zakje
  • zoutsnuifje
  • bloem (gezeefd) 125 g
  • melk 300 ml
  • roomboter
  • poedersuiker 50 g

En zo maak je het:

Scheid de eieren. Klop de dooiers op met de suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout tot een dik, wit beslag dat als een lint van de klopper afloopt.

Spatel voorzichtig de gezeefde bloem en de melk door het beslag.

Klop de eiwitten stijf en spatel ook die door het beslag.

Verhit boter in een pan en bak 4 dikke pannenkoeken.

Trek de pannenkoeken met een vork in onregelmatige stukken en schep nog 5 minuutjes om. Verdeel over 4 borden en bestrooi rijkelijk met poedersuiker.

Het wordt vaak gegeten met fruitcompote, jam of appelmoes.

Eet smakelijk!

Terug naar blog