Glühwein Cheesecake

Glühwein Cheesecake

Glühwein cheesecake in glaasjes

Dit dessert brengt je helemaal in de stemming voor de feestdagen.

Het heeft iets heerlijks knus: die warme, kruidige wijn op een koude dag. Sneeuw buiten en een warm houtvuur binnen. Natuurlijk helpt de warme alcohol daar ook bij. ;-) . Voor dit recept gebruikte ik in eerste instantie kant-en-klare glühwein en dat proef je toch echt terug in het resultaat. Die met het paarse etiket vind ik het lekkerst.

Ingrediënten Glühwein cheesecake in glaasjes

voor 4 personen

Bodem
6 Bastogne koekjes
50 gr boter

Cheese cake
300 gr cream cheese
50 gr poedersuiker
1 vanillestokje (of vanille-extract)
75 ml room

Glühwein toplaag
250 ml glühwein (de lekkerste maak je natuurlijk zelf!)
1,5 blaadje gelatine

 

Optionele decoratie
takjes rozemarijn
gesuikerde cranberries
stukjes sinaasappel

Bereiding

  1. Vermaal of plet de koekjes tot kruimels. Smelt de boter en roer door elkaar. Verdeel over de glaasjes en duw voorzichtig aan. Plaats in de koelkast, terwijl we verder gaan met de rest.
  2. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes er uit. Klop dit samen met de cream cheese en poedersuiker goed los. Voeg de room toe en mix tot alles lekker luchtig is. Dit gaat het beste met een elektrische mixer.
  3. Schep dit netjes bovenop de koekbodem. Als je hier niet zo goed in bent dan kun je ook een spuitzak gebruiken voor een netter resultaat. De kans is dan een stuk kleiner dat je de randjes van het glas raakt.
  4. Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water, minimaal 10 minuten. Verwarm de glühwein, maar kook het net niet. Haal van de warmtebron. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer door de warme wijn heen, tot het opgelost is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Schenk de afgekoelde glühwein voorzichtig over je cheesecake, dit gaat het beste door de val te breken met een houten spatel of lepel. Als je te hard giet zakt het namelijk door je cheesecake heen. Laat in de koelkast opstijven, minimaal 2 uur.
  6. Serveer de glühwein cheesecake zo of versier ze met takjes rozemarijn, gesuikerde cranberries en sinaasappelstukjes.

Yummie!

Terug naar blog