Ginsecco

Ginsecco

De feestdagen komen steeds dichterbij. Tijdens deze feestelijke dagen blikken we graag terug op het afgelopen jaar en proosten we op een nieuw jaar en op de toekomst. Proost je een keer liever niet met champagne? Dan hebben we een leuk alternatief voor je. Ginsecco is namelijk het perfecte drankje om mee te proosten tijdens de feestdagen!

Ginsecco

Drink je graag bubbels? Of ben je meer van de gin-tonic? Dan hebben we goed nieuws voor je! Deze nieuwe cocktail heeft dat namelijk allebei. Een ginsecco is eigenlijk gewoon prosecco met gin. En oké, laten we eerlijk zijn, die hebben we misschien niet helemaal zelf bedacht. De Fransen bedachten namelijk in 1915 al de ‘French 75’, dat is een cocktail met gin, champagne of prosecco en citroensap. Maar de cocktail is nu weer terug van weggeweest en is in een nieuw jasje gestoken.

Hoe maak je deze cocktail?

Gelukkig is deze cocktail niet alleen lekker, maar ook erg simpel om te maken! Kies een lekkere smaak gin uit, schenk 20ml daarvan samen met wat vers citroensap en schenk het glas vervolgens vol met prosecco. Vervolgens kun je de cocktail, geheel naar eigen smaak, afmaken met wat framboos, aardbei, munt of zelfs met eetbare bloemen om je cocktail extra feestelijk te maken. Tijd om te proosten!

Cheers!

 

Bron: Flair.n

Terug naar blog