Appelchips

Appelchips

Voor de geur in huis alleen al, is dit heerlijk om te maken.

 

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 appels naar keuze
  • vers citroensap
  • kaneel

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 100 graden, je bakt je chips lang op een wat lagere temperatuur. Zet ook vast een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop.

Het maken van deze appelchips met kaneel is verder heel makkelijk, je hoeft de appels niet eens te schillen (wel even de schil goed schoonpoetsen). Verwijder het klokhuis uit de appels met een appelboor, of snijd deze later uit de schijfjes die je zo gaat snijden. Snij vervolgens dunne plakjes (circa 2 mm.) van de appel met een grove rasp, kaasschaaf of scherp mes.

Doe de appelschijfjes in een grote kom en knijp hier wat citroensap overheen, ik gebruik altijd vers citroensap maar uit een flesje mag ook. Let er met zo'n flesje wel op dat je niet teveel gebruikt want dit is geconcentreerd en erg zuur. Hussel goed door elkaar zodat de appel goed in contact komt met het citroensap. Doe er vervolgens naar smaak wat kaneel overheen en schud nogmaals goed door elkaar.

Leg de appelschijfjes nu op het bakpapier op de ovenplaat, zoveel mogelijk naast en niet op elkaar. Bestrooi indien nodig nog met een beetje kaneelpoeder zodat alle appelschijfjes een beetje kaneel hebben. Zet de bakplaat nu in het midden van je voorverwarmde oven en zet de wekker op 2 uur.

Kijk na 2 uur of je appelchips mooi beginnen te kleuren en of ze niet verbranden. Zijn ze nog niet verbrand en nog niet bruin geworden dan zet je ze nog een kwartiertje in de oven. Weer even kijken en eventueel nog een kwartiertje laten bakken. Dit verschilt per oven.

Ik heb ze laten afkoelen op de ovenplaat (buiten de oven) en daarna waren ze binnen 5 minuten op. :-)

 

Terug naar blog